Galerija

Već na prvi pogled jasno je da je Italjet otišao korak dalje sa dizajnom novog Dragstera. Sa oštrim linijama, modernim ''naked'' dizajnom, efektnim kombinacijama boja, materijala i samim ''racing'' izgledom ovaj  kultni skuter vraća se u velikom stilu. 

Ukratko ovaj skuter zadaje domaći zadatak konkurenciji. 

Već odavno u svetu skutera nije vidjeno ništa toliko inovativno i epohalno kao novi Dragster. Ušuškani u svet konvencionalnog, ostali proizvodjači će morati da se potrude da zasene ovaj model koji je po mnogima bio otkriće poslednjeg Milanskog sajma. 

Nakon odličnih kritika i velikog interesovanja očekuje se sjajan uspeh novog - starog Dragstera. 

Iako će proizvodnja ovog modela biti ograničena, pravi ljubitelji i zaljubljenici u legendarnog Dragstera imaju priliku da već sada rezervišu svoj primerak. 

Očekuje se da će prva serija biti dostupna krajem juna, a rezervacije već pristižu iz celog sveta.  

Čak i oni koji su izražavali sumnje kada je najavljen povratak ovog dvotočkaša ostali su zasenjeni onim što je Italjet prikazao.

Iako je revolucionarni izgled novog Dragstera ono što prvo upada u oči, nikako ne treba zanemariti i njegove tehničke karakteristike koje su i više nego odlične. Originalni Italijanski Euro4 agregati, u verzijama od 125 i 200 ccm, sa odličnim performansama upotpuniće celokupan doživljaj vožnje ovog  skutera.

Još jedna inovacija Italjet inženjera je i čelični trellis ram sa patentiranim nezavisnim sistemom upravljanja, koji omogućava da se upravljač odvoji od delovanja amortizera, filtrirajući delovanje neravnina na putu i redukovanjem vibracija na upravljaču. 

Kako kažu u Italjet-u, novi Dragster je nastao kombinacijom dizajna, tehnologije i jake želje da se napravi nešto novo, nešto što nikada pre nije vidjeno, te da se pomere granice u pomalo uspavanom svetu skuteraša. 

Loading...